>Terug naar het overzicht

Leestip: Mijn broertje in het ziekenhuis

12 juni 2024

Lezen tiener horizontaal

Vind je het fijn om te lezen over ervaringen van andere broers of zussen van iemand met een beperking? Of wil je graag aan anderen laten lezen hoe het kan zijn om een broer of zus met een chronische ziekte te hebben? Er worden verschillende boeken geschreven over en voor broers en zussen van zorgintensieve kinderen, zo ook het boek Mijn broertje in het ziekenhuis.

Kinderen met een beperking of chronische ziekte hebben een kwetsbare gezondheid. Daarom moeten ze regelmatig naar het ziekenhuis. Voor één afspraak of om er langer te blijven. Dit doet ook wat met jou als broer of zus. Misschien maak je je zorgen, je ouders zijn er veel door in het ziekenhuis en met jouw zorgen wil je misschien minder bij jouw ouders terecht.

In dit boek worden gedachten van de ik-persoon verwoord. Het gaat over zijn broertje die regelmatig in het ziekenhuis ligt, omdat hij chronisch ziek is. Er wordt wat het met hém doet en hoe het dagelijks leven hierdoor wordt beïnvloed. "Want wat er ook aan de hand is, je broertje blijft nog altijd gewoon je broertje."

Heb je een vraag? App SAME! Whatsapp