Over SAME!

SAME! is er voor jongeren met een bijzondere broer of zus

SAME! is dé online plek voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een broer of zus die extra zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat hij/zij een beperking heeft of psychische problematiek. Of omdat hij/zij ziek is. 

Je bent het gewend en het hoort er gewoon bij. 

Maar soms denk je toch wel eens stiekem over hoe het anders had kunnen zijn.

Als je een broer of zus hebt die intensieve zorg nodig heeft, gaat het er thuis net even anders aan toe dan bij anderen. Niet perse slechter of beter. Gewoon anders. Je helpt vaker een handje mee, je bent zelfstandiger en je hebt meer verantwoordelijkheidsgevoel dan je leeftijdsgenoten. Soms best lastig, omdat je dingen meemaakt die je vrienden niet altijd zullen begrijpen.

Bij SAME! geven we de ruimte aan jongeren zoals jij. We snappen jouw situatie. Je kunt hier ervaringen uitwisselen, tips en tricks delen of gewoon even lekker klagen. En het is echt niet allemaal naar of negatief. Er mag ook flink gelachen worden. Heb je helemaal geen zin om iets te delen of te bespreken? Dan blijf je toch gewoon lekker scrollen en lezen. Je bent hier niks verplicht.

Of je nou heel actief meedoet of liever meekijkt vanaf de zijlijn. Je zult zien dat het fijn is om te weten dat je niet de enige bent. Dat het kan opluchten om te lezen dat leeftijdsgenoten tegen dezelfde problemen aanlopen. Dat het goed voelt om écht gezien en begrepen te worden, op een plek waar we allemaal in hetzelfde schuitje zitten.

We zijn er voor jou!

Bij SAME! vind je herkenbare verhalen van andere brussen, informatie en tips. We verzamelen ook veelgestelde vragen, zodat jij hier snel je antwoord kan vinden. 

Via Instagram, TikTok en Snapchat delen we dagelijks berichten en kan je in contact komen met elkaar. De inhoud van SAME! wordt gemaakt voor én door jongeren met een bijzondere broer of zus. 

Wil jij ook je verhaal delen? SAME! zoekt gastredacteuren! 

Dit zijn jongeren met een bijzondere broer/zus die regelmatig geïnterviewd worden over onderwerpen waar zij mee te maken hebben. Voor de leden van de vaste gastredactie is een vergoeding beschikbaar. Deel je liever eenmalig je verhaal? Dan ontvang je van ons een stoere hoodie!

Doe je mee?

Stuur ons een mailtje via de invulvelden hieronder. Liever via je eigen mailbox? Dat kan ook. Ons mailadres is [email protected].

Graag je echte naam

Vul hier je e-mailadres in.

Of meld je aan via whatsapp

Jonger dan 16? Vraag je ouders om toestemming. Ons whatsapp nummer is 06 25 67 95 57. Wees niet bang, we gaan je niet meteen bellen hoor, we maken eerst een afspraak via de mail of app 😃.

Redactie

Gastredacteur

Daniela Borst

Gastredacteur

Amber Hüttner

Gastredacteur

Naomi Tacken

Gastredacteur

Femke Warmoltz

Gastredacteur

Marre Warmoltz

Social media

Yara Schluter

Social media

Kitana May

Heb jij wat te vertellen?

Word gastredacteur bij SAME!

Doe mee

Projectleider

Astrid de Groot

Contentmanager

Miranda Hogeboom

Contentcreators

Anneke de Kort
Jill de Boer
Digna Verheul

Informatie voor pers, media en influencers

Wil je jouw doelgroep laten weten dat SAME! er is? Dat stellen wij erg op prijs! Hieronder vind je verschillende afbeeldingen die je kunt gebruiken. Zit de juiste er niet bij? Mail ons, we hebben meer beelden en teksten beschikbaar. En we maken ook graag iets op maat voor je.

SAME! logo zwart

SAME! logo paars

SAME! beeld staand formaat

SAME! beeld liggend formaat


Heb je een vraag? App SAME! Whatsapp