>Terug naar het overzicht

Luistertip: Klik podcast

15 mei 2023

Tijd1 minuut

Klik podcast horizontaal

De gehandicaptenzorg is continu in ontwikkeling. Je broer/zus en ouders zullen dat vast merken en misschien krijg jij er ook veel van mee. Het zijn ontwikkelingen die de zorg kwalitatief kunnen verbeteren, maar ook ontwikkelingen die juist zorgen met zich meebrengen. Om een beetje bij te kunnen blijven, maakt kenniscentrum en vakblad Klik een podcast over de ontwikkelingen in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bijblijven

Aan de huidige serie gingen twee series vooraf. De eerste serie heet 'Wij willen gezien worden', met bijvoorbeeld een aflevering over 'Alle partijen om tafel'. Dat was het doel achter het manifest ‘Wij willen gezien worden’, voor betere omstandigheden in de verstandelijk gehandicaptenzorg. De tweede serie heet 'Begeleiding à la carte', met bijvoorbeeld een aflevering over ervaringsleren of over een gesprekstool die helpt om zonder oordeel te luisteren naar ervaringen in de zorg. 

In de huidige serie worden onderwerpen besproken als 'Digitale ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking' en 'Integratie van mensen met een ernstige verstandelijke beperking'. Het is vooral gericht op medewerkers in de gehandicaptenzorg. Voor jou als broer of zus kan het daardoor een goed inkijkje geven in de wereld waar jullie als gezin middenin zitten.

Heb je een vraag? App SAME! Whatsapp