>Terug naar het overzicht

Luistertip: Podcast over allemaal conceptuele denkers

17 juni 2024

Podcast conceptueel denkers liggend

Podcast over dyslexie, dyscalculie, ADHD, autisme en hoogbegaafdheid: allemaal conceptuele denkers. Het is een hele mond vol, maar het gaat ook over veel. En veel jongeren kunnen zichzelf of een ander erin herkennen. Aflevering 80 gaat over Annabel, die een broer heeft die meer zorg nodig heeft én er laat achter komt dat ze zelf dyslexie heeft.

'Conceptuele denkers' is een lastige term. Eenvoudig kun je zeggen dat iemand niet in woorden of 'in een lijn' denkt, maar in beelden, snel en aan allerlei gedachten door elkaar. In de podcast wordt dat op een herkenbare manier uitgelegd.

In de podcast vertelt Annabel ook hoe het voor haar is om een broer te hebben met een beperking. Ze vertelt over dat ze zichzelf wegcijfert, dat ze al jong erg zelfstandig was en dat ze er daardoor ook pas aan het eind van de middelbare school achter kwam dat ze dyslexie heeft. Al die tijd frustreerde schrijven en vooral het schrijven van lange antwoorden op een toets haar. Maar omdat het steeds net goed genoeg ging en haar ouders al meer zorgen hadden om haar broer, kaartte ze het maar niet aan bij haar ouders.

Heb je een vraag? App SAME! Whatsapp