>Terug naar het overzicht

Baukje schaamt zich voor haar broertje

12 juni 2024

Baukje Boet liggend

Baukje (15) heeft twee oudere broers en een broertje. Haar broertje Boet (12) heeft een verstandelijke beperking. Hij is heel vaak verliefd. Baukje vertelt hierover.

Hij is echt zó snel verliefd op iedereen

Op eigenlijk alle meiden die ik of mijn broers mee naar huis nemen, is hij meteen verliefd. Vooral meiden met lang haar. Hij is echt zó verliefd op iedereen.

Gelukkig vinden de meeste meiden hem wel schattig, maar soms is het wel stom. Gelukkig is mijn moeder vaak in de buurt om hem af te leiden. Daarna is hij weer vergeten dat er nog meisjes bij ons thuis zijn.

Laatst heeft hij iets nieuws geleerd waar ik mij best voor schaam

Een van mijn broers heeft al heel lang een vriendin. Boet is altijd blij om haar te zien. Maar laatst heeft hij iets nieuws geleerd waar ik mij best wel voor schaam. Hij ging namelijk tegen de vriendin van mijn broer aanschuren.

Ik begrijp gewoon niet waar hij dat gezien heeft en ik schaamde me echt kapot. Gelukkig is zij heel erg relaxed, maar dat is gewoon superraar. 

Mijn moeder zegt dat het bij de ontwikkeling hoort

Toen hij dat een keer had gedaan, begon hij het ook tegen kussens op de bank te doen. Mijn moeder zegt, dat dat bij de ontwikkeling hoort en dat hij niet begrijpt dat je dat niet midden in de woonkamer kan doen.

Nou, ik durf nergens meer met hem naartoe te gaan als hij zo doet. Stel je voor dat hij dat buiten op straat doet, tegen iemand aan. Ik weet dan echt niet wat ik moet doen.

Ik wil er gewoon niks mee te maken hebben

Mijn moeder is altijd zo chill en zegt: "Het gaat wel weer over. Het is eigenlijk heel gezond of probeer hem maar af te leiden." Maar ik wil er gewoon niks mee te maken hebben. Ik wil dat hij daarmee stopt en gewoon weer mijn kleine broertje is zonder die rare seksbewegingen.

Mijn broers moeten er juist vaak om lachen. Dat vindt mijn moeder dan ook weer niet goed. Ze denkt dat hij dan denkt dat hij grappig is en het ook op verjaardagen gaat doen. Maar ik ben sowieso al bang dat hij dat gaat doen. 

Ik snap niet dat mijn broers het niet zo erg vinden als ik. Kennelijk schamen zij zich niet zo erg. Misschien is dat omdat het jongens zijn, dat ze het wel stoer vinden.

Hoe dan ook, ik hoop dat het snel weer over is en hij weer normaal gaat doen.

Heb je een vraag? App SAME! Whatsapp